Asset beheer – de eerste stappen

Tweuus neemt de eerste stappen naar de introductie van asset beheer voor bedrijfsmiddelen.

De stap past uitstekend in de voortgaande beweging naar een meer circulaire economie. Dat vraagt om een duurzame kijk op het gebruik, maar ook op de productie van bedrijfsmiddelen.

In eerste instantie lijkt de stap er één die door velen wordt overwogen of genomen, maar er staat nogal wat op de rol voordat het eindstadium is bereikt:

  • kennis van de tweedehands waarde van de diverse bedrijfsmiddelen
  • overtuigen dat diverse partijen zich open stellen voor het delen van kennis
  •  het optuigen van een boekhoudkundige behandeling, die de verschillende partijen niet ‘straft’ voor hun duurzame en circulaire gedrag.

Maar het belangrijkste: een verandering van de mind-set bij alle betrokken partijen, met bijpassend ‘ondernemende’ acties.
Voorbeeld van de ‘andere’ kijk is hoe om te gaan met leaseovereenkomsten. Het hergebruik van bedrijfsmiddelen op termijn is een niet onbelangrijke driver voor veel ondernemers, maar past niet altijd in de bestaande lease-documentatie, laat staan in de wetgeving of in de bestaande boekhoudkundige verwerking.

In het onderdeel van de ‘Adviestak’ gaat Tweuus meer onderscheid aanbrengen volgens bijgaand schema.

Advies algemeen bestaat al vanaf het begin van Tweuus.
Asset beheer is de volgende uitdaging. Zie het introductie-artikel over Asset beheer.
Vermogensbeheer betreft activiteiten, die al de nodige tijd op de achtergrond beschikbaar zijn. Niet elke kleine MKB’er, ZZP’er of micro-onderneming loopt te koop met zijn knellende financiële situatie. Slim onderhandelen en een reeel rentepercentage bedingen, maar ook zelf scherp op de bal zijn naar je eigen klanten: hulp nodig en op acceptabele afstand van Tweuus? Neem contact op.