Deelname RW

Tweuus - NieuwsHet nieuwe product van Tweuus is genaamd ‘Deelname restwaarde‘, in het kort: Deelname RW

Deelname Restwaarde (RW) is een product voor het vrijkrijgen van liquiditeit. Het werkt zowel voor een lessee, die een object heeft geleased met op het einde van de lease transactie de plicht om het object voor een vooraf geschatte restwaarde (of slotbetaling) over te nemen, als ook voor de leverancier, die een garantie voor de restwaarde van een object heeft geaccepteerd.

Uitleg bij een gestileerd voorbeeld van het product Deelname RW.

Start : De producent/leverancier of de lessee [in het voorbeeld: Duurzaam Productie Bedrijf] met een zelf ingenomen restwaardepositie op een bedrijfsmiddel verkoopt het recht op een deel van de restwaarde-opbrengst aan het einde van de lease.

Uitgangspunten in dit voorbeeld : Een leasetransactie met een (resterende) looptijd van 36 maanden. De aan het begin van de leasetransactie ingeschatte restwaarde is € 36.000. Tweuus gaat deelnemen voor 10% van de restwaarde.

Deelname : Als Tweuus deelneemt, koopt het het recht op (in dit voorbeeld) een 10% deel van de totaal-opbrengst aan het einde van de lease. De betaling van dit recht vindt plaats door een uitbetaling van een gelijk nominaal bedrag van € 3.600 / 36 = € 100 per maand.
Onder aftrek van een overeen te komen adviesbedrag, eventueel met spreiding om te komen tot een positieve uitkering per periode.

Aan het einde van de lease kiezen partijen er voor het recht op een deel van de totaal-opbrengst om te zetten in een aankoop van het object, met de intentie van een latere verkoop (beide incl. BTW). Het ‘recht’ wordt dus omgezet in feitelijk ‘bezit’. Alternatief: de partij, die het recht heeft ‘verkocht’, koopt dit terug voor een nader af te spreken bedrag.

Extra optie : Tweuus biedt de mogelijkheid, dat (zakelijke) contacten van de ‘verkoper’ meedoen in de transactie via ook een deelname in de restwaarde.

Uitvoering : Tweuus regelt een contract, de uitbetaling van het Tweuus-deel en eventueel onder voorwaarden ook dat van de andere investeerders.
Voorwaarden zijn een duidelijke vaststelling van
– de contractpartijen,
– het object van de lease en
– periodieke, efficiënte, controleafspraken (zicht op betaalstromen derden-investeerders, omzetvolumes, etc.).

Kleine lettertjes : Tweuus verdient bij de start advieskosten en verdient / verliest aan het einde op het object op basis van de deelname in de eind-opbrengst. Veelgestelde vragen zijn op deze pagina te vinden.

Voor interesse, neem contact op, liefst met omschrijving van de concrete wens.