Experts

Crowd sourcing

Tweuus heeft contacten met diverse experts op management, commercieel, legal & compliance, financieel en/of IT gebied en kan bedrijven helpen om in contact te komen met personeel of tijdelijke krachten. We noemen dit Crowd sourcing. De focus ligt op experts met een achtergrond in de lease-wereld, zowel inzake algemene (equipment) leasing, als specifieke activiteiten, waaronder autoleasing.

De beschikbare experts zijn met name ten behoeve van het MKB beschikbaar.

Voor zowel part-time als full time activiteiten en met wel of niet een vast dienstverband.

Beschikbaarheid wisselt uiteraard en daarom worden profielen alleen gericht verstrekt.

De huidige economische situatie laat zo’n krap aanbod zien, dat er geen recent overzicht wordt gegeven.

Zie onderaan deze pagina voor de belangstellingsregistratie of gebruik voor een algemene(re) vraag : contact.

Voor de goede orde: Tweuus detacheert niet en na een eerste contact via Tweuus maken bedrijf en werkzoekende rechtstreekse afspraken.

Indien je een invulling van een vacature of voor een project zoekt als werkgever, kun je dat in onderstaand formulier aangeven.


Tweuus - logo nieuw def 166x100

Ook binnen Tweuus zelf is lease expertise beschikbaar om aan de volledige combinatie van leaseaspecten aandacht te geven, strategisch, tactisch/operationeel en uitvoerend.

Behoefte aan informatie hoe leases in je administratie te verwerken? Overweeg een Masterclass Leasing, speciaal voor bedrijven in het MKB.


Veranderingen in de lease wereld

Met de komende wijzigingen in de lease accounting regels voor grote bedrijven, ontstaan veel vragen. Juist op het gebied van balanspresentatie, kasstroom overzichten, verdeling van kosten in de resultatenrekening en de aanvullende gegevens moet er het nodige gebeuren. IFRS 16 Leases wordt per 1 januari 2019 verplicht voor IFRS-rapporterende bedrijven.

De ervaring leert dat reeds ruim daarvoor analisten het naadje van de kous willen weten; al was het alleen maar om het gevoel te krijgen, dat een bedrijf ‘bij de tijd’ is.

En de effecten op het MKB?  Tweeus houdt de vinger nadrukkelijk aan de pols!


Lease Rapportage Model – LRM

Tweuus heeft een model ontwikkeld om door te kunnen rekenen wat de effecten zijn van de komende wijzigingen op een huidige leaseportefeuille. En er zijn nog al wat zaken die aandacht vragen: beleidskeuzes (accounting policies) om te beginnen, maar ook keuzes over de overgang (transitie) naar de nieuwe regels. Datzelfde model is ook goed te gebruiken bij de vergelijking:

 • fiscaal/commercieel of
 • MKB/niet MKB of
 • IAS 17 versus IFRS 16.

Naast het ‘grote’ LRM heeft Tweuus ook een Transitie module ontwikkeld. De module is speciaal om de effecten van de overgang van IAS 17 naar IFRS 16 voor lessees in beeld te brengen. Ideaal om inzicht te krijgen als je als lessee meerdere leasemaatschappijen hebt.

Bovendien leent deze module zich er voor om óók na de implementatiedatum te gebruiken.
Voor lessors: aan de module kan eenvoudig de set rapportagespecificaties worden gekoppeld, die de overkoepelende Europese organisatie van lease associaties, Leaseurope, als industrie-standaard heeft opgesteld.

Interesse: vul de informatie in op de hierboven genoemde link. Een andere vorm van contact kan natuurlijk ook.


Belangstellingsregistratie voor Experts

Maak je interesse via onderstaande aanmelding duidelijk.

  Velden met * zijn verplichte velden.

  Bedrijfsnaam

  Je naam*

  Je functie(naam)

  Je e-mail*

  Je telefoonnummer*

  Graag onderstaand omschrijving van vacature / project

  Kies één van de onderstaande mogelijkheden:

  Gelieve één of beide keuzes te maken:

  PS Tweuus behoudt zich het recht voor om je niet de gevraagde informatie te verstrekken, indien je niet voldoet aan de doelgroep. In dat geval worden je verstrekte gegevens, waarmee je onderstaand akkoord gaat, ook niet opgenomen in een contacten-bestand.

  Ik ga akkoord met vastlegging van mijn gegevens.