Masterclasses Leasing 2021-I

Ten behoeve van de correcte toepassing van lease accounting in het MKB verzorgt Tweuus Masterclasses Leasing voor MKB.

In verband met Covid-19 worden deze cursussen digitaal gegeven; zowel in-house, dus voor één bedrijf,  als ook via vrije inschrijving.

In de cursus komen diverse operationele en administratieve aspecten en rapportage-gevolgen aan de orde komen. Uitstapjes naar de juridische en fiscale terreinen horen daar als vanzelf ook bij.

De Masterclass is geschikt voor zowel commerciële binnendienst als administratieve medewerkers, die (gaan) werken met lease contracten en behandelt o.a.

  • het lease-aanvraag proces;
  • het onderscheid FL en OL op fiscaal, juridisch en accounting gebied voor de afdelingen (Lease)Administratie, Boekhouding en Commercie;
  • de leaseregeling en de laatste ontwikkelingen daarin;
  • de factuurmomenten + btw behandeling in Nederland en de gevolgen voor ondernemers met een geringe omzet (Kleine Ondernemers Regeling 2020);
  • de verschillende berekeningen voor de leasetermijnen, inclusief de gevolgen van aanbetalingen, een uitgestelde 1e termijn en/of een restbetaling dan wel een restwaarde-positie;
  • tevens, zolang Covid-19 effecten optreedt: wat zijn de directe gevolgen van de Covid-19 pandemie op de (Nederlandse en internationale) regelgeving.

Voor een afspraak over een in-house, dus voor een op het eigen bedrijf toegespitste, presentatie kun je gebruik maken van het maak-een-afspraak formulier.

Voor individuele opgave, gelieve gebruik te maken van onderstaande inschrijfformulier om je belangstelling aan te geven. Dit is nadrukkelijk een belangstellingsopgave zonder directe financiële gevolgen. Wel ontvang je meteen een bevestiging met instructies en met uitleg over het (financiële) vervolgtraject.

Helaas, de data in het eerste kwartaal 2021 zijn niet meer te boeken. Het aanmeldformulier is verwijderd.

Aankondiging van data in het tweede en derde kwartaal 2021 volgen in de loop van maart.