Nieuws van / News from 2U's

Ben je een lessee met slechts een klein aantal leasecontracten, maar wel getroffen door en onderworpen aan internationale rapportageverplichtingen?

Met andere woorden: lease rapportage en knelpunten lijken synoniem ?

Overweeg dan om de vervelende onderdelen van leasing uit te besteden.

Zie bijgaand artikel  – Lease rapportage en knelpunten jaarcijfersGetagd met

Vanaf de publicatie van dit bericht, 30 juli einde werkdag, is het nog 3 maanden aftellen naar 31 oktober 2019.

Dan zal het Verenigd Koninkrijk (VK) vertrekken uit de Europese Unie (EU): BREXIT.

Nog steeds zijn een aantal belangrijke onderwerpen nog niet definitief geregeld en het is zelfs denkbaar, dat een Brexit toch niet, of alsnog aangepast ten opzichte van de huidige kennis, doorgaat. Gezien de verwachtingen focussen we nu op Plan B(rexit).

Plan B(rexit): er komt een Brexit op één of ander manier.
Blijven je VK-afnemers bestaan en kredietwaardig? Kunnen ze aan hun betaalverplichtingen voldoen? Of: heb je EU-klanten, die financieel knel komen door hún VK-klanten, die problemen krijgen. Denk aan het niet kunnen produceren van een artikel door een ontbrekend onderdeel, te ontvangen uit of te leveren aan het VK.

Ook van belang: Het VK is na Brexit  géén EU land meer met gevolgen voor de BTW.


Goed om nog eens de verschillende scenario’s door te nemen en daarbij (tijdelijke) maatregelingen te nemen voor de mogelijk optredende risico’s.

Heb je een plan van aanpak, bemanning opgeleid en klaar staan en in geval van in- of uitvoer de documentatie en regelingen tijdig op zijn plaats? Heb je een feitelijke of fiscale aanwezigheid in het VK nodig of als VK-bedrijf juist in de EU? Kun je gebruik maken van betrouwbare vertegenwoordigers en/of heb je een lokale manager of managementbureau ingeschakeld?
Behoefte aan juridisch advies, fiscale en financiële ondersteuning: wacht niet te lang met zoeken. Na de vakantieperiode resteert niet zo veel tijd meer.

Opvallend: 31 oktober is een donderdag, gevolgd door Allerheiligen, een vrije dag in veel landen, op vrijdag. Er is dus sprake van een lang weekend. En vergeet niet in je planning op te nemen, dat medio oktober er de school-herfstvakanties zijn!Getagd met , ,

Je hebt de administratief primaire processen flink op orde.

De knelpunten weet je goed te managen, maar je voelt aan, dat een verbeteringsslag kan worden bereikt.
Waar te beginnen? Extra mankracht is lastig te vinden, laat staan budgettair in te passen.

Misschien toch eens denken aan een milde vorm van uitbesteden. Bijvoorbeeld van de nazorg op de primaire zaken, zoals de steeds in de knel zittende verschillende rapportage-overzichten.

Kan Tweuus je helpen? Met het afwerken van een prioriteitenlijst? Het in overleg opzetten van nieuwe rapportages of het nieuw inregelen van bestaande rapportages? Of met het (tijdelijk) uitbesteden van de gewenste rapportage als een service.

Ideeën opdoen: lees bijgaand artikel of  neem meteen contact op.


Getagd met ,

Vanaf volgende week is het tijd voor de zomer sessies 2019.
Zie bijgaand overzicht van beschikbare data; er is nu nog volop keuze.

Zomer sessies zijn, net als de Herfst-, Winter en Lente sessies, speciaal voor de kleinere lease maatschappij, intermediair en individuele expert.

De traditie van het twee keer per jaar tijdens een uur gratis sparren met mensen actief in de leasewereld houdt Tweuus in stand. Voor locatie elders vragen we een compensatie voor reiskosten.

Neem contact op voor een afspraak via telefoon 0031 6 5498 3095 of contactformulier.


Toelichting op een sessie:

Q? Wat is een sessie?

A: Een sessie is een één-op-één gesprek van ca. 1 uur.
Aandacht voor de bedrijfsactiviteiten is belangrijk, daarom geen grote groepen. Hooguit twee, maximaal drie personen van één organisatie en in een informele setting.

Q? Wat wordt er besproken?

A: De actuele operationele stand van zaken: hoe staan de zaken ervoor en waar zijn knelpunten.
Anderszijds vanuit de regelgeving: welke voortgang is er op nationaal en internationaal gebied.

Er is dus vrije uitwisseling van gedachten over lease onderwerpen; Tweuus is adviseur en begeleider, geen concurrent in transacties.

Q? Waar vindt de update sessie plaats?

A​: Afhankelijk  van de klantkeuze bij Tweuus, op zijn eigen locatie of ergens onder weg.Getagd met
Top