Oriëntatie V-SME duurzaamheid standaard 1e blok

duurzaamheid

Tweuus Groen 1MbKijk je ook al in je agenda naar het eind tweede kwartaal en het derde kwartaal ?

Om alsnog de goede voornemens voor 2024 op te starten of omdat je nú begint toe te komen aan een oriëntatie voor je bedrijf naar de verdere toekomst.

Voor micro- en (klein)MKB betekent de toekomst onder meer dat op termijn (2028) bepaalde rapportage over duurzaamheid belangrijk en/of verplicht wordt.

Inmiddels zijn er hulpmiddelen vanuit Europa – in de vorm van een aangepaste vrijwillig te gebruiken standaard – die je op het goede spoor zetten. En het mooie: je kunt kiezen hóe vergaand je met duurzaamheid start: alleen de basis of ook je bedrijfsprocessen en de omgang met zakenrelaties. De uitwerking is modulair op te pakken, maar altijd geldt: je moet wel een begin maken !

Je hoeft dus niet acuut in beweging te komen, maar je kunt nu de kans grijpen een flinke stap in de goede richting te zetten. Te beginnen met een vrijblijvende, gratis digitale oriëntatie over wat de vrijwillige standaard over duurzaamheidsrapportage inhoudt. Daarna kun je beslissen óf, hoe en in welk tempo jouw bedrijf de volgende stap wil zetten.

Tweuus biedt nog een beperkt aantal korte, gratis, oriëntatie-gesprekken aan begin april. Daarna zit de agenda vol met je voorgangers tot halverwege juni. Dus: wil je in actie komen, wacht dan niet te lang.


  Oriëntatie registratie- en rapportagemogelijkheden V-SME voor Micro- en Kleine ondernemingen (MKB)

  N.B. Verplichte velden staan aangegeven met een *.
  Bedrijfsnaam

  Je naam*

  Je e-mail*

  Je telefoonnummer

  Keuze datum bespreken V-SME voor Micro- en Kleine ondernemingen (MKB)

  Toelichting door Tweuus:
  De concept-standaard voor de VRIJWILLIGE rapportage over DUURZAAMHEID is voor discussie uitgebracht.
  Detail-aanpassingen zijn mogelijk, maar niet erg waarschijnlijk.
  In het tweede kwartaal 2024 is er nog een beperkt aantal mogelijkheden voor een - gratis- digitale toelichting door Tweuus op het eerste blok (= basis) vrijwillige regels.

  Belangrijk ? Denk bijvoorbeeld aan (toekomstige) klanten die van jou informatie nodig hebben voor hun eigen (uitgebreidere) rapportage.

  Registratie en acceptatie: Registratie van doorgegeven naam, etc. wordt tijdelijk vastgelegd voor goede communicatie. De registraties worden verwijderd uiterlijk aan het einde van de maand na aanmelding; eerdere verwijdering kan worden aangevraagd.
  Je krijgt een automatische bevestiging bij aanmelding en via een aparte uitnodiging een link voor de gevraagde datum/tijd.
  Er zijn bij aanmelding geen verdere voorwaarden, maar Tweuus hanteert het voorbehoud van acceptatie voor de gewenste datum/tijd.

  Maak voor vragen gebruik van onderstaande tekstblok.

  Door onderstaande hokje aan te vinken ga je akkoord met (tijdelijke) opslag van je naam en e-mail adres.