Review nav verontrustende AFM melding

Passende oplossingenTweuus biedt een gratis review aan naar aanleiding van de recente verontrustende AFM melding.

Hoe en wat

Afgelopen week heeft de AFM een rapport uitgebracht  over non-bancaire mkb-financiering. Daarbij is leasing van equipment genoemd als één van de financieringswijzen. Het rapport signaleert ruimte voor verbetering, om het positief te omschrijven. Zowel de aankondiging op de website van de AFM, het rapport,  als ook de reactie van de NVL, de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen, is onderaan dit artikel te vinden.

Actie

Mogelijke onrust in de markt naar aanleiding van dit AFM rapport kan het beste met heldere argumenten worden gepareerd, vandaar het volgende aanbod:

Heb je als zakelijk (klein/micro) bedrijf lopende onderhandelingen inzake een financiering op basis van een lease of zojuist een leasetransactie afgesloten en vraag je je af of er geen verborgen riscico’s in het contract aanwezig zijn, dan kun je éénmalig gratis een review laten doen door Tweuus.

Tweuus is een onafhankelijke adviespartij, die de uitgangspunten van een open, heldere en transparante manier van zakendoen propageert.
Wat is het belang van Tweuus bij deze actie: zichtbaarheid in de markt, potentieel nieuwe contacten en het promoten van het in de vorm van leasing beschikbaar hebben/krijgen van bedrijfsmiddelen via specialisten, die begrijpen waar de betreffende activa optimaal geschikt en inzetbaar voor zijn.

Duidelijkheid

Voor de duidelijkheid: het gaat om een tijdelijk aanbod met de volgende voorwaarden/beperkingen:

  • éénmalig gratis in de maand april
  • voor micro en kleinzakelijke bedrijven
  • alleen voor equipment lease (auto lease is omwille van de beperking van verwachte aanvragen vooralsnog uitgesloten)
  • alleen voor lopende onderhandelingen of transacties afgesloten in 2021
  • je verstrekt het (concept)contract, de kleine lettertjes (algemene voorwaarden van de leasemaatschappij) en eventuele correspondentie over nadere afspraken
  • alle binnenkomende informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld
  • je informatie wordt behandeld op dinsdag 13 of 20, woensdag 14, 21 of 28 of donderdag 15, 22 of 29 april mits je gegevens zijn ontvangen op de dag ervoor
  • je ontvangt in ieder geval een eerste terugkoppeling binnen 48 uur
  • zit je bij de eerste 10 die dit aanbod aangrijpen en heb je vragen over de uitkomst, dan is een korte (video)toelichting van 20 minuten begin mei 2021 inbegrepen in het aanbod.

Stuur je verzoek, met de gevraagde documenten, naar het e-mailadres leasexpert@tweuus.nl

… en overigens: je contactgegevens worden alleen na 1 juni 2021 bewaard als je daarvoor toestemming geeft.

Documentatie

AFM rapport AFM 2021 rapport-verkenning-non-bancaire-kleinzakelijke-financiering

AFM AFM 2021 non-bancaire mkb-financiering

AFM 2021 – NVL reactie AFM rapport op AFM rapport non-bancaire mkb-financiering