Veelgestelde vragen over TWELAS

Onderstaand de Veelgestelde vragen over TWELAS – het Tweuus Lease Administratie Systeem.

Ook als je ‘alleen maar’ vragen hebt over lease transacties, lease documentatie of hoe je de contracten in je administratie verwerkt : schroom niet om contact op te nemen.
TWELAS


TWELAS basis informatie

Dat is een toepassing voor het registreren van afspraken in een lease transactie.

Om te beginnen de 'standaard' afspraken over start- en einddatum, de looptijd en betaalfrequentie en de afgesproken periodieke leasetermijn.
Plus eventuele extra bedragen, zoals meegefinancierde BTW of een aantal nul-betalingen in de eerste maanden of eenmalige extra betalingen aan begin of eind van de lease transactie.

Ook (soms in de tijd variabele) componenten / afspraken kunnen worden vastgelegd.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken over een service component, waarbij je afspreekt om jaarlijks een indexering toe te passing (bijvoorbeeld prijsaanpassing) van een half procent (0,5%) stijging per jaar. Als dan door lage inflatie de indexering in goed overleg een jaar niet wordt toegepast, kun je dit ook in het systeem kwijt, zonder meteen het hele contract te moeten openbreken of zonder de oorspronkelijke afspraak 'kwijt te raken'.

Ander voorbeeld: de afspraak gaat niet over de prijs van een of andere dienst, maar over bijvoorbeeld draaiuren of kilometrage. Ook in dit geval is vastlegging goed mogelijk.

Het Tweuus Lease Administratie Systeem is geschikt voor lessees, lessors, producenten/leveranciers en intermediairs.

In feite dus voor alle geledingen in de lease branche.
Nieuwsgierig en heb je behoefte aan persoonlijk -digitaal- contact? Volg de link.

Het bijzonder aan TWELAS is dat het een vastleggingstoepassing is, die de gebruiker zo volledig mogelijk ontzorgt.

  1. Je geeft eenmalig de basisinformatie van de transactie door via een invoerformulier of door het inzenden van (een kopie van) de overeenkomst.
  2. Je ontvangt een overzicht van je transactie en/of een overzicht van het totaal van alle afgesloten transacties, ook als dit bij meerdere leasemaatschappijen is, met daarbij een boekingsvoorstel voor de (maandelijkse) verwerking in je administratie. Zie bijgaande voorbeelden.
  3. Je besteedt de complexe administratie van een lease transactie uit, tegen een zeer aantrekkelijk tarief per contract.  Eenvoudige leases: die zijn goedkoper dan complexere. Meer contracten: dan dalende gemiddelde kosten per contract. Belangrijke voordeel: je hebt geen eigen extra handjes nodig.
Veelgestelde vragen