Wet DBA zit ZZP’ers dwars

In toenemende mate blijkt, dat de Wet DBA de echte zzp’er dwars zit.Tweuus - logo nieuw def 166x100

De Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) regelt hoe opdrachtgever en opdrachtnemer ten opzichte van elkaar staan zónder arbeidsrelatie. De angst bij velen, zeker de grote kapitaalkrachtige bedrijven, is, dat de wet strak wordt gehanteerd en dus gaat leiden tot hoge boetes.

Meldingen over stroeve onderhandelingen tussen bedrijf en zzp’er bestonden al de nodige tijd, maar nu is er een ‘eindejaarseffect’ bijgekomen.
Niet ongebruikelijk bij grote bedrijven, worden medio december alle uitzendkrachten in (IT)projecten bedankt voor hun diensten en mogen dan pas na de winterstop weer aantreden.
Dit jaar komt daar een ‘opschoningsactie’ bij om binnen de (veronderstelde) normen van de Wet DBA te komen. Zie het bijgaande artikel (krant-20161108) uit het Financieel Dagblad van 8 november.

Hoe gaat Tweuus om met de Wet DBA? Zie de brief van eind april 2016 aan een aantal relaties: Wet DBA, Tweuus en U.

Tweuus werkt nadrukkelijk op (tijdelijke) projectbasis in een toegevoegde, adviserende en/of reviserende rol. Naar de aard van de werkzaamheden is er géén sprake van een gezagsverhouding en dus ook geen sprake van een arbeidsverhouding.

Getagd met